Voorstonden

Nieuwe wandeling langs parkbos en weiden

Klimaatcorridor Oekense beek - project Provincie, gemeente, Waterschap en Nauurmonumenten

Rondweg De HovenOp deze pagina:
Voorstonden

Voorstonden

Nieuwe wandelroute

Er is in samenwerking met het Waterschap een prachtige nieuwe wandelroute uitgezet in Voorstonden. De route is tot stand gekomen met medewerking van de eigenaar van het schouwpad, het Waterschap en de eigenaren van het grondgebied langs het schouwpad, de heer M. Schoonman en W. Leusink van camping “t Lentinck”. Dick Voskamp (Groen) gaat de wandelroute enige keren per jaar maaien om het pad goed begaanbaar te houden. 

Start wandelroute

Bij de parkeerplaats van parkbos Voorstonden (tegenover Huize Voorstonden)  loopt u door het parkbos richting Voorsterweg (boerderij Willemse), daar steekt u de weg over.

LET OP ! volg nu de loop v.d. beek door het mooie open landschap met weidevogels richting camping  't Lentinck. Bij de Windheuvelstraat gaat u rechtsaf, vervolgens na ongeveer 300m. linksaf de Stoeveweg op. Bij de Buurtweg rechtsaf tot de Oekense beek, dan rechtsaf de loop van de beek volgen tot de Voorsterweg. Hier sluit de route aan op o.a. de Hanzestedenroute en de wandelroute Natuurmonumenten over het landgoed Voorstonden.

 

 

 

De meest bekende plek in Voorstonden is Huize Voorstonden. Dit schitterende historische pand wordt bewoond en er is een bureau gevestigd voor harmonische architectuur., Er vinden ook regelmatig optredens plaats met klassieke kamermuziek. In het aangrenzende landgoed kan men heerlijk wandelen.

 

Klimaatcorridor Oekense Beek

In Voorstonden gaat het Waterschap Valei en Velulwe, de provincie, de gemeente en Natuurmonumenten diverse plannen uitvoeren bij de Oekense Beek. Informatie is te vinden op de website van www.Vallei-Veluwe.nl onder werk in uitvoering - projecten Voorstonden-Leusveld-Oekense Beek. 

 

Rondweg De Hoven

De nieuwe rondweg De Hoven heeft enige vertraging opgelopen in verband met de aankoop van benodigde grond van partiuclieren. Men verwacht dat na realisatie van de nieuwe rondweg het verkeer op de Windheuvelstraat met 60% zal afnemen. De wijkraad wil voorlopig geen actie ondernemen voor verkeersremmende maatregelen maar eerst de resultaten afwachten.